MENU||| |||
Římskokatolická
farnost Polička

Postní aktivita pro děti

V letošní postní době jsou všechny děti, které se ještě necítí moc velké na sbírání samolepek výměnou za splněný úkol, srdečně zvány jít stejně jako dospělí cestou smiřování  a přitom si pomocí samolepek "vybarvit" křížovou cestu. A aby neměly zadané aktivity vymyšlené pouze někým dospělým, budou si je průběžně vymýšlet také sami navzájem.

Praktické provedení:

O první postní neděli děti dostanou černobílé leporelo s obrázky křížové cesty z našeho kostela a kartičku s úkolem pro týden mezi 1. a 2. nedělí postní, který jim má pomoci lépe prožít postní čas. Zároveň dostanou kartičku s úkolem vymyslet krátký text modlitby díků. Pokud donesou o druhé neděli postní tuto kartičku vyplněnou, dostanou výměnou kartičku se třemi samolepkami, které si mohou vlepit do leporela. Zároveň dostanou úkol na další týden a kartu pro vymyšlení další aktivity, aby mohly další neděli získat další samolepky. Tímto způsobem to bude probíhat až do Květné neděle, o které se budou rozdávat poslední samolepky.

Pokud se dětem podaří nasbírat všechny samolepky a nalepit je na správné místo, mohou vyluštit konec věty z první strany leporela "Stejně jako Pán Ježíš..."

V případě, že nebudou děti v danou neděli v kostele mohou si kohokoli poslat, aby jim vyzvedl vše potřebné nebo se stavit v úředních hodinách na faru. Aby vyšly dětmi vymyšlené úkoly na všechny děti, je opravdu důležité nosit kartičky včas! Pokud si někdo pouze zapomene vyplněnou kartičku doma, bude možné vymyšlenou modlitbu či aktivitu nadiktovat tomu, kdo bude zrovna rozdávat kartičky. Berte to prosím také jako příležitost k trénování zodpovědnosti.

 

dnes
úterý 16. duben 2024
třetí týden velikonoční
Texty: Sk 7,51-8,1a // Zl 31 // Jan 6,30-35
zítra
středa 17. duben 2024
třetí týden velikonoční
Texty: Sk 8,1b-8 // Zl 66 // Jan 6,35-40
Bohoslužba 18:00 Sv. Michael
pozítří
čtvrtek 18. duben 2024
třetí týden velikonoční
Texty: Sk 8,26-40 // Zl 66 // Jan 6,44-51
Bohoslužba 15:30 kaple na LDN
zobrazit další