MENU||| |||
Římskokatolická
farnost Polička
7. 10. 2021farnostpolicka.cz /

Milion dětí se modlí růženec

Rádi bychom se letos poprvé zapojili do modlitební akce "Milion dětí se modlí růženec", při které se už několik let vždy 18. října na svátek evangelisty Lukáše, který jako jediný psal o Ježíšově dětství, tisíce dětí na všech světadílech modlí růženec za mír a jednotu ve světě. Tato iniciativa má za cíl obnovit víru v sílu modlitby. Celosvětová kampaň je pozvánkou k připomenutí slov Panny Marie z Fatimy, že dětská důvěrná modlitba růžence může skutečně změnit svět, porazit zlo a přinést mír. Loni se k této akci připojily děti ze 136 zemí. Byl to rekordní rok. I když nelze přesně spočítat všechny děti, které se takto spolu modlily, určitě jich byl alespoň milion. Jen na webové stránce www.milionkindspraying.com se zaregistrovalo více než půl milionu malých "modlitebníků". Dokonce se připojily děti ze zemí jako Sýrie, Irák, Arménie, Nigérie, Kongo, kde probíhala nebo ještě stále trvá válka. Kvůli protipandemickým opatřením se mnohé děti nemohly setkat osobně v skupinkách, spojily se však přes internet a modlili se online.

Pokud ve světě nastanou skutečně velké problémy, Bůh se zvlášť obrací k dětem, protože ony velmi dobře rozumí jeho srdci. Důvěřují jeho slovům, když jim ukazuje cestu, jak se tyto obtíže dají nejlépe vyřešit. Dnes je svět plný problémů v mnoha zemích lidé trpí hladem, nemocemi, žijí v krajní bídě, jsou zasaženi přírodními pohromami, válkou a pronásledováním. Sami tuto situaci nedokážeme zvládnout. Dá se to jen tehdy, když nám pomůže Bůh. Je na nás, abychom Bohu naslouchali, věřili mu a milovali ho. Člověkem, který vždy naslouchal Bohu, úplně mu důvěřoval a měl ho velmi rád, byl svatý Josef. Papež František zasvětil tento rok zvláštním způsobem svatému Josefovi a pro celou církev vyhlásil Rok svatého Josefa. V tomto roce se chceme ještě více spřátelit se svatým Josefem a naučit se od něj některé velmi důležité věci pro svůj život. Josef zažil - podobně jako my - mnoho překážek a strachu, proto nás dokáže dobře pochopit a pomoci nám. Byl obyčejným řemeslníkem, tesařem a vždy usiloval o spravedlnost a čestnost, takže mu Bůh mohl svěřit svůj nejcennější poklad, Marii a Ježíše. Ze všech mužů dopřál Bůh právě Josefovi tu největší čest, aby byl pěstounem, pozemským otcem jeho Syna. Vy víte, že skutečným Ježíšovým otcem je Nebeský Otec, Bůh. Ale Ježíš i na této zemi potřeboval tátu, který by si s ním hrával, učil ho a pracoval s ním. Josef se staral o Svatou rodinu a ochraňoval ji v každé situaci. Pokud si někdy nevěděl rady, modlil se. A protože důvěřoval Bohu, Bůh mu mohl vždy pomoci. Několikrát se mu dokonce ve snu zjevil anděl a řekl mu, co má dělat. Protože Josef na zemi vždy poslouchal Boha, ani Bůh mu teď, v nebi, neodmítne žádnou prosbu.

Ano, svatý Josef je otcem i nás všech, má nás rád a chtěl by nám jako dobrý otec pomáhat a chránit nás. Proto jsou i v naší farnosti děti všeho věku zvány, aby se 18. října spolu s dětmi na všech kontinentech modlili růženec. Svatý Josef se bude modlit s námi, neboť on byl první, kdo se s Ježíšem a Marií modlil za celý svět. Pomodlit se můžete samozřejmě u vás doma nebo se přijďtě pomodlit společně s ostatními v 18 hodin do kostela sv. Jakuba k oltáři Panny Marie.

 

Rádi bychom, aby byla Polička vyznačena na mapě světa na webu iniciativy https://acninternational.org/millionchildrenpraying/ s počtem dětí, které se v tento den pomodlí růženec za jednotu a mír. Pokud se tedy plánujete do této modlitební akce zapojit přihlaste se ZDE . Stačí uvést křestní jméno a počet dětí.

 

Dopis předsatvitelů papežské nadace Pomoc trpící církvi si můžete přečíst zde.

dnes
čtvrtek 18. duben 2024
třetí týden velikonoční
Texty: Sk 8,26-40 // Zl 66 // Jan 6,44-51
Bohoslužba 15:30 kaple na LDN
zítra
pátek 19. duben 2024
třetí týden velikonoční
Texty: Sk 9,1-20 // Zl 117 // Jan 6,52-59
Bohoslužba 18:00 Sv. Jakub
pozítří
sobota 20. duben 2024
třetí týden velikonoční
Texty: Sk 9,31-42 // Zl 116 // Jan 6,60-69
Bohoslužba 18:00 Sv. Jakub
zobrazit další